Introducció a la secció de Patinatge

Benvinguts a la pàgina del CP Calafell (Secció de patinatge), a continuació els mostrarem la història del Patinatge artístic a Calafell. També podran trobar les adreces per aquelles persones que estiguin interessades en algun tipus d'informació sobre el C.P. Calafell( Secció de patinatge).

El 1981 és posa en funcionament la nova secció del C.P. Calafell, la secció de patinatge artístic, com a president del club el senyor Jaume Gener Segura. El CP Calafell (secció de patinatge) va fer la seva primera actuació en un partit que jugava el hoquei de Calafell enfront del Santa Isabel al 29 de Març del 1980-1981 als quals hem de destacar a Montserrat Arboç ( Subcampionat d'Europa i millor esportista provincial) i a Mari Carmen Bonillo. Al Gener del 1982 es va fer una convocatòria de patinatge on va destacar la enorme participació, una gran quantitat de nois i noies del poble de Calafell de totes les edats, van començar les classes de patinatge. El primer dia de entrenament va ser el 27 de Febrer del 1982, durant els mesos de Febrer i Març el senyor Jaume Gener i Ramon Ferrer es varen encarregar dels entrenaments. A partir de l'abril és va fer càrrec la patinadora Montserrat Arboç.

La presentació del CP Calafell (secció de patinatge) és va fer el 11 de Juliol del 1982 amb motiu de la segona trobada d'hoquei base. La senyoreta Arboç va seguir donant classe del 1982 fins als 1987, posteriorment va agafar el càrrec la senyoreta Marta Vera (quarta classificada mundial i encara entrenadora de patinatge). Com a patinadores destacades hi havia les senyoretes Maria Almirall i Susanna Mata. El patinatge va anar decaient, però un grup de nois i noies es van apuntar al 1988-1989 i des de les hores han anat triomfant. D'aquest grup destaquem Vanessa Sants i Emma de Bargas; llavors la trajectòria del CP Calafell Secció de patinatge) es centra en aquestes dues noies, que van fer pòdium en els següents campionats estatals: Vanessa Sants: Tercera de Espanya al 1991 en la categoria de Alevi a Alacant. Emma de Bargas: Primera de Espanya( figures obligatòries) i segona de Espanya( Combinats) al 1992 en la categoria de Infantil a Navarra, tercera de Espanya( figures) i tercera als campionats de Catalunya al 1998 en la categoria de Juvenil a Cambrils i Calafell respectivament, primera de Espanya( figures) i primera de Espanya( combinats lliure més escola) al 2001 a Sabadell, tercera de la copa de president per equips al 2000 i 2001 a Alcanar. A l'any 2001 la patinadora de categoria més petita del Club Marta Zapata( Alevi) , va classificar-se tercera de Espanya en figures obligatòries en el campionat d'Espanya celebrat a Bell-Lloc, primera classificada en figures obligatòries de Catalunya en Palau de Plegamans.

Actualment, sembla ser que hi ha molt d'interès en patinatge artístic, ja que la afecció ha augmentat notablement el numero de nens en la iniciació.Amb el suport de